CookiesAccept

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

           Handen michelangelo links  

       Feduutsie

 

Gas laten afsluiten?

Langzaam aan gaan we er over denken om het gas te laten afsluiten. Vorig jaar hebben we vrijwel geen gas gebruikt. Een paar m3 gas hebben we verstookt toen de pelletkachel in een koude periode een onderhoudsbeurt kreeg.

Lees meer...

Advies termijnbedrag van energiemaatschappij

Vandaag toch nog maar eens weer ingelogd op de persoonlijke pagina van onze energieleverancier. Ondanks de hondsdagen gaat het best goed met de opbrengst van de zonnepanelen. Maar hoe vertaalt zich dat nu naar ons huishoudboekje?

Lees meer...

Weer in balans

De afgelopen maand, maart 2016, heeft de zon toch nog redelijk goed geschenen. Onze zonnepanelen hebben goed hun best gedaan. We hopen en verwachten dat de panelen de komende maanden steeds meer elektriciteit opwekken, dan dat we verbruiken.

Slimme meter mrt 2016

In maart was er bijna een soort van balans. 

Lees meer...

Te veel elektriciteit?

Het is nu begin mei 2016 en we kunnen stellen dat we het tekort aan zonne-uren van begin dit jaar al hebben ingehaald. Een beetje criptisch omschreven misschien.

Lees meer...

In Nederland is het heel normaal dat iedereen gas gebruikt voor het verwarmen van het huis en voor het warme water. Ook koken op gas is voor Nederlanders gemeen goed. Toch is het nog maar ruim een halve eeuw geleden dat butagas en kolen en olie zijn ingeruild

Lees meer...